אלימות בבית ספר ובגן
מזה זמן רב אנו חיים בתחושה עזה של איום על חיינו והאלימות הגוברת ומחלחלת גם לבתי הספר ולגני הילדים. הגיל בו מתחילים ילדים/בני נוער לשתות אלכוהול ולצרוך סמים הולך ויורד ובבתי הספר מתמודדים עם בעיות אלו כבר בכיתות החטיבה הנמוכות.
מידי יום אנו שומעים על תלמידים הנדקרים על לא עוול בכפם בתגרות אליהם הגיעו בתמימות רק משום ששהו בחצר בעת ההפסקה, ילדים קטנים נהפכים לשקי חבטות של הבוגרים מהם, ילדות/ילדים קטנים/נות נאנסים באכזריות וגיל המועדים לאלימות רק הולך ויורד. הגרפולוגיה באמצעות פענוח ציורי ילדים נותנת לנו תשובה לגילוי מוקדם של האלימות.
יותר נערים ונערות צעירים מעורבים בתגרות ובדקירות סכין ונגישות רבה ושימוש נפוץ בסם האונס מוביל לפשעים חמורים. יותר ויותר בני נוער חשופים לגירויים תמידיים המגיעים מכל מדיה אפשרית כגון האינטרנט, הטלוויזייה ועוד. בני הנוער לומדים לדרוש סיפוקים מידיים של כאן ועכשיו, ושתיית אלכוהול ונטילת סמים, מספקים להם את הסחורה.. נשאלת השאלה מדוע? והתשובה היא, בני הנוער בימינו זקוקים יותר למודעות רוחנית! מהם סמים? הגעה מהירה למצב של ריחוף ללא התאמצות יתר, High Bye. אם בני הנוער ילמדו שניתן להגיע למצב של "ריחוף" מבוקר ע"י עליית המודעות הרוחנית ותוך כדי השמת כלים פשוטים כגון מדיטצייה יום יומית, הם יגלו שאפשר להיות ב- High, אך גם להישאר על הקרקע ולהימנע מצרות מיותרות.
במחקר שקראתי לאחרונה, שנכתב ע"י ד"ר רויטל סלע שיוביץ, נכתב על אלימות מוגברת של בני נוער בעת בילוי בדיסקוטקים, מועדונים והופעות, כאשר לאחר מכן הנ"ל יוצאים "מבושמים" משתיית האלכוהול ומשם הדרך להתפתחות קטטות ועימותים, לצערנו, קצרה.
כיצד ניתן לסייע בפתרון הבעיה?
ניתוח גרפולוגי יכול לסייע במניעת האלימות. דרך כתב היד יכול ה-גרפולוג לזהות דפוסי התנהגות מסויימים אצל ילדים ובני נוער הנוהגים באלימות, לאבחן מצוקות ואף לטפל בכך באופן שימנע אלימות. עלינו ההורים מוטלת האחריות לשים לב לכל שינוי החל בילדינו. האם הוא יותר מידי עירני מהרגיל, או לחלופין יותר ישנוני. האם הוא נמצא תדיר מחוץ לבית או שמא מסתגר בחדרו כל היום. האם הוא שקט יתר על המידה ומסתובב כאדם אשר על כתפיו רובץ עולו של העולם? אם כן, אתם ההורים אשר גילו לאחרונה שינויים אלו בקרב ילדיהם, אם בדברים הקשורים להתנהגותם או לכל מקרה אחר ויוצא דופן אשר מעלה את חשדכם שילדכם מעורב בדבר מה שאינו "כשר", אל תהססו !!. רוצים לדעת האם ילדכם מועד לאלימות? לחצו כאן וגלו!