גרפולוג לערב גיבוש לעובדים
אורי הוא מנהל חברת הייטק קטנה יחסית באזור המרכז. יש לו כ – 30 עובדים, מרביתם אגב נשים. הוא בטוח שהוא מנהל מצוין. הוא מגיע בתשע בבוקר למשרד, מקפיד להשאיר את דלת משרדו פתוחה בפני העובדים רוב היום, ואפילו משתדל לשמור על החיוך והסבלנות.
אבל משום מה האווירה במשרד שלו הייתה עכורה. העובדים לא מפסיקים לקטר ולהתלונן, הם זועפים והבנות בלובי לא מפסיקות לריב ולהטיח זו בזו האשמות (עד שנדמה לו שהוא מנהל גנון כמו שזרק לו פעם יורם, מנהל המדיה שלו בחברה). "אז נכון ששעות העבודה הן ארוכות ותובעניות", חשב לעצמו אורי, "אבל היי, אני גם משלם לעובדים בכלל לא רע… מדוע העובדים שלי לא מרוצים?"
הסיבות לאי שביעות הרצון של העובדים יכולות להיות רבות (וכסף מסתבר לא קונה הכול). אבל יש גם דרך פשוטה יחסית, לפעול לליכוד העובדים: – ערב שבו כל העובדים מסיימים מוקדם לעבוד, ונפגשים מחוץ לעבודה לפעילות חברתית, משחררת, מהנה ומאתגרת. ערב גיבוש שכזה, בחברה של אורי, אולי לא יפתור את כל הבעיות, אבל כל שינוי מתחיל בצעד קטן, ואין ספק שזוהי כבר התחלה של טובה.
מה צריך לגיבוש?
ערבי גיבוש הם מצרך מבוקש לא רק בקרב חברות ומקומות תעסוקה שבהן האווירה עכורה, אלא גם במקומות עבודה המבינים את החשיבות העצומה שיש לגיבוש הקבוצה. לכן גם ערבי גיבוש פופולאריים אצל קבוצות פרטיות או ציבוריות ומתאימים לגילאים שונים.
על שלושה דברים עיקריים עומד ערב גיבוש מוצלח:
א. ערב גיבוש צוות שיהיה מהנה, מצחיק ומבדר.
ב. שתהיה בו פעילות אטרקטיבית, מרתקת ומאחדת (שיתוף פעולה).
ג. שבסופו של דבר, הערב ייזכר כחוויה מהנה, שממנה אפשר לקחת לחיים גם כמה תובנות אישיות.
קריאה נעימה בכתב
בין ערבי הגיבוש האהובים (שגם עונים על קריטריונים אלה), תמצאו סדנאות גרפולוגיה. ערב גיבוש כזה מציע סדנה מעשית ומשעשעת, הנוגעת לתחומי החיים של כל אחד ואחת מן המשתתפים. באמצעות ניתוח כתב היד מקבלים המשתתפים טיפים וכלים מעשיים, וגם לומדים מה מסתתר מאחורי ציורים ושרבוטים. הפעילות עצמה יוצרת גיבוש, אווירה חיובית, ומעודדת עשייה משותפת.
זכרו, בכל פעם שאתם חשים שיש צורך לחזק את השורות – חשבו על ערב גיבוש עם מרדכי הגרפולוג..