האות ת'
האות ת' היא האחרונה בסדר הא'- ב שלנו ודרכה נוכל ללמד מהו הפער שבין הנתינה לבין הקבלה של הכותב וגם לדעת האם דמות האב משפיעה על הכותב ביחס שבין הנתינה לקבלה שלו.
האות ת' מלמדת אותנו כיצד נוכל למנוע אי הבנה עם הזולת וכמובן כיצד לקבל ביקורת בונה מהזולת. כמו כן, נוכל לדעת האם אנשים הינם בעלי חוסר ביטחון, תמימות יתר, התחסדות ועוד.
האות ת' התקנית
- כאשר האות ת' כתובה בצורה כזאת נוכל ללמוד שהכותב הוא בעל חשיבה ייצוגית שמאפשרת לו להגיע לאיזון בין הנתינה לקבלה. חשוב לציין שהכותב משתדל להקפיד על התנהגות לפי מוסכמות החברה באופן של איפוק וריסון וזאת על מנת למנוע ויכוחים או מריבות בינו לזולת. לעיתים ניתן להבחין שההתנהגות שלו מאוד כפייתית או חסרת גמישות ויכולה להתבטא בחוסר עמוד שידרה יציב, הערכה עצמית נמוכה וחוסר עצמאות.
האות ת' קעורה בצורה מודגשת
- כאשר האות ת' כתובה בצורה כזאת נוכל ללמוד שהכותב הוא בעל התחשבות בזולת באופן הבא: נימוס, סבלנות, אדיבות ועוד. כמו כן, הכותב מחפש מהסביבה שלו חום, פתיחות והתחשבות. יש בו יכולת של תקשורת הגורמת לזולת להתעניין בו ולכן ישנו קושי מצדו לדחות סיפוקים מיידים, במיוחד מהמין השני. הקושי הגדול של הכותב הוא, שהוא מושפע מהזולת ולכן הוא בעל חוסר עמדה עצמית. נוכל לראות שהכותב מעדיף לחיות ללא מסגרת ויכול להימשך להימורים או סיכונים מיותרים כדי להרשים את הזולת במיוחד בשעת לחץ.
האות ת' פתוחה
- כאשר האות ת' כתובה בצורה כזאת נוכל ללמוד שהכותב הוא בעל כושר שכנוע ובעל יכולת טובה ליצור קשר עם הזולת. הוא מוכן לעשות הכול למען מטרה נעלה שהוא מתחבר אליה ובנוסף הוא אוהב מאוד לרצות את חבריו בבילויים או בצחוקים, אך יש לו קושי לשמור סוד והוא מתנהג לעיתים בקלות דעת וחוסר שליטה עצמית ולכן הוא מוצא את עצמו נגרר אחרי מטרה נעלה שלא קשורה לחייו.
האות ת' עם סגירה של הצטלבות
- כאשר האות ת' כתובה בצורה כזאת אז נוכל ללמוד שהכותב הוא בעל יכולת של שמירת סוד ולכן הוא חייב כל הזמן להיות בשליטה עצמית, איפוק וריסון עצמי. ההתאמה של הכותב בתחום המקצועי היא תחום הביטחון, אולם הכותב נמצא בהסתגרות יתר על המידה ומפתח לעצמו המון דאגות או פחד משלטונות החוק. ניתן להבין שהכותב עבר ילדות לא קלה ולכן יש לו קושי בהשתלבות חברתית שמובעת בהתנהגות של כעס, מרירות , רגשות אשם ועוד...
האות ת' כמו מגרפה
- כאשר האות ת' כתובה בצורה כזאת נוכל ללמוד שהכותב הוא בעל שינוים קיצונים במצבי הרוח ולכן קשה לו לקבל מרות מאדם אחר. בכל בעיה רגשית עם הזולת יש לו קושי לפתור אותה בדרך נעימה והוא עושה זאת בדרך אגרסיבית. הקושי הגדול ביותר הוא, שמי שמנסה להבין את הלך המחשבה שלו נמצא בבעיה ולכן יש צורך לנסות לפעול בהמון סבלנות עם הכותב.