גרפולוגיה - כיצד כותבים קורות חיים

כל אחד מאיתנו כתב פעם אחת לפחות קורות חיים בכתב יד, בכדי להתקבל למקום עבודה מסוים.  השאלה היא האם מה שכתבנו משקף אותנו? ואם אני כזה 'תותח' ומקצועי,  מדוע לא קבלו אותי לעבודה אחרי הבדיקה הגרפולוגית? האם כתב ידי לא ברור דיו ומשקף תכונות אופי שליליות?

 

בתחילת כתבה זאת אציין שאין צורך להתכונן לקראת אבחון גרפולוגי בתחום המקצועי. במידה ואנו משתדלים יתר על המידה, אנו יוצאים מעצמנו בכדי לכתוב 'נכון' וברור, אנו משנים בעצם את עצמנו. עלינו לדעת שכתב היד עובר דרך תת המודע לפרק כף היד ובסופו של תהליך גם לעט בו אנו אוחזים ועדיף שיהיה עט כדורי.

 

יש בקשות מיוחדות?

מן הסתם התבקשתם בראיון למקום עבודה, לרשום בין 10-15 שורות על דף חלק. ברגע זה מתחיל האבחון הגרפולוגי ולכן חשוב מאוד לכתוב בצורה ברורה, מסודרת ולהקפיד על סימני פיסוק ומיקומם. הקפידו על הכללים הללו, עדיף שיהיו יותר שורות מאשר פחות.

 

גם אם טעיתם, השתדלו להעביר קו ולא למחוק טוטאלית. ישנם אנשים רבים המוחקים עד כדי חריטה, דבר היכול להתפרש  בכך שהכותב מנסה להסתיר דבר מה. (אחד הסימנים של חוסר אמינות)  הדבר בוטה במיוחד אם ישנן כמה מחיקות בשורה.

 

האם הגודל קובע?

חשוב מאוד לציין שגודל כתב היד מאוד משמעותי והכלל הוא שככול שהכתב גדול יותר, כך הרגש שולט על האדם ובמידה והרגש הוא זה שמוביל אותו הוא גם יכול לעצור אותו. לעומת זאת כתב קטן מדי מראה לנו על ביטחון עצמי  נמוך. תשתדלו שיהיה משהו באמצע.

 

תוכן כתב היד, דהיינו מה אתם כותבים, בדרך כלל אינו משנה לגרפולוג הבוחן, אולם הקפידו לרשום שורות שיש בהן לפחות בין 6-9 מילים בשורה ולא פחות. כמו כן רצוי מאוד לא לרשום שיר או דקלום. כתבו ככול העולה על רוחכם והשתדלו להיות אמיתיים. זה ישתקף בכתב ידכם.

 

קורות החיים צריכים להיות עם חתימה בתחתית הכיתוב. שימו לב והקפידו שהחתימה תהיה במיקום שבין 2-4 שורות מסוף הטקסט בצד שמאל.

 

טיפ קטן להצלחה גדולה

גם אם רשמתם את קורות החיים שלכם באופן הנאמר לעיל ולא התקבלתם למקום העבודה הנחשק, אל תתאכזבו, כול דבר הוא לטובה. יכול להיות שמחכה לכם מקום עבודה אחר וטוב יותר…

 

גיבוש צוות